Burger
- 23 minV kuchyni
- 2 minNicnedělání
- 25 minCelkem
- středníNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa (16 % tuku)
- 1× střední žlutá cibule (cca 80 g)
- 1× velké masité rajče (cca 120 g)
- 2× střední kyselá okurka
- 1 lžíce másla
- 4× máslová houska
- 3 lžíce řepkového oleje
- 4× plátek amerického čedaru
- 4 lžíce majonézy
- 4× lístky ledového salátu (můžete nahradit jinými)
- 8× plátek anglické slaniny
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve začněte připravovat maso (pokojové teploty): Uplácejte jej do 4 stejně velkých kuliček.
Připravte si také zeleninu: Cibuli a rajče nakrájejte na tenká kolečka a okurky na tenké plátky.
Ve větší pánvi na mírném plameni rozehřejte máslo. Housky rozřízněte napůl, opečte je na pánvi dozlatova rozříznutou stranou dolů (1–2 minuty) a dejte stranou.
Pánev očistěte a na silném plameni rozehřejte olej. Na pánev dejte 2 masové kuličky a špachtlí je rozmáčkněte na tenčí hamburgery cca o 1 cm větší, než je průměr housky. Osolte a opepřete a na silném plameni restujte 1–2 minuty. Otočte, znovu osolte a opepřete a na každé maso dejte 1 plátek čedaru. Počkejte, až se maso orestuje a čedar rozpustí (cca 1–2 minuty). Poté navrstvěte jedno maso na druhé a sundejte z plamene. Totéž opakujte se zbylým masem.
Na spodní část opečených housek naneste majonézu, zakryjte listem salátu a na něj položte ještě teplé maso. Navrch dejte 2 tenké plátky cibule a 2 plátky slaniny, na ni rozložte 3 tenké plátky okurky a 2 plátky rajčete. Vrchní stranu housky potřete lžící kečupu a burger přiklopte.
Ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními