HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve začněte připravovat maso (pokojové teploty): Uplácejte jej do 4 stejně velkých kuliček.

2

Připravte si také zeleninu: Cibuli a rajče nakrájejte na tenká kolečka a okurky na tenké plátky.

3

Ve větší pánvi na mírném plameni rozehřejte máslo. Housky rozřízněte napůl, opečte je na pánvi dozlatova rozříznutou stranou dolů (1–2 minuty) a dejte stranou.

4

Pánev očistěte a na silném plameni rozehřejte olej. Na pánev dejte 2 masové kuličky a špachtlí je rozmáčkněte na tenčí hamburgery cca o 1 cm větší, než je průměr housky. Osolte a opepřete a na silném plameni restujte 1–2 minuty. Otočte, znovu osolte a opepřete a na každé maso dejte 1 plátek čedaru. Počkejte, až se maso orestuje a čedar rozpustí (cca 1–2 minuty). Poté navrstvěte jedno maso na druhé a sundejte z plamene. Totéž opakujte se zbylým masem.

5

Na spodní část opečených housek naneste majonézu, zakryjte listem salátu a na něj položte ještě teplé maso. Navrch dejte 2 tenké plátky cibule a 2 plátky slaniny, na ni rozložte 3 tenké plátky okurky a 2 plátky rajčete. Vrchní stranu housky potřete lžící kečupu a burger přiklopte.

6

Ihned podávejte.

TIP
Podávejte se salátem coleslaw nebo americkými bramborami. Můžete si také připravit domácí hamburgerové bulky – recept najdete zde na webu.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu