Banofee do skleničky
- 12 minV kuchyni
- 120 minNicnedělání
- 132 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si připravte 2 skleničky (2× cca 250 ml).
Poté smetanu vyšlehejte dotuha ve vyšší nádobě, což potrvá 2–3 minuty.
Máslové sušenky zabalte do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno. Rozdrobené sušenky pak v menší míse smíchejte s rozpuštěným máslem. Zhruba ⅔ vzniklé směsi rozdělte do 2 skleniček a sušenky na dně upěchujte.
Poté na sušenkovou vrstvu rozprostřete cca 30 g karamelového zahuštěného mléka. Banán oloupejte, nakrájejte na hrubší plátky (cca 0,5cm) a rozdělte je do skleniček. Přidejte zbylých 50 g karamelového zahuštěného mléka a navrch dejte našlehanou smetanu.
Nakonec vrch našlehané smetany posypte zbytkem sušenkové směsi, vzniklé banofee dejte na 2 hodiny chladit a poté podávejte. Pokud nemáte tolik času, můžete podávat rovnou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními