HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte 2 skleničky (2× cca 250 ml).

2

Poté smetanu vyšlehejte dotuha ve vyšší nádobě, což potrvá 2–3 minuty.

3

Máslové sušenky zabalte do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno. Rozdrobené sušenky pak v menší míse smíchejte s rozpuštěným máslem. Zhruba ⅔ vzniklé směsi rozdělte do 2 skleniček a sušenky na dně upěchujte.

4

Poté na sušenkovou vrstvu rozprostřete cca 30 g karamelového zahuštěného mléka. Banán oloupejte, nakrájejte na hrubší plátky (cca 0,5cm) a rozdělte je do skleniček. Přidejte zbylých 50 g karamelového zahuštěného mléka a navrch dejte našlehanou smetanu.

5

Nakonec vrch našlehané smetany posypte zbytkem sušenkové směsi, vzniklé banofee dejte na 2 hodiny chladit a poté podávejte. Pokud nemáte tolik času, můžete podávat rovnou.

TIP
Do smetany můžete zašlehat i mletou skořici.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu