
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí

Nejprve ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno, vložte do pánve s rozehřátým olejem a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
K opečené cibuli přidejte mleté hovězí maso a na středním plameni za občasného míchání opékejte 5–6 minut.
Mezitím si podélně rozpulte cukety a pomocí lžíce z každé poloviny vydlabejte co nejvíce dužiny. Dužinu nevyhazujte, ale nakrájejte najemno.
Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve nakrájenou dužinu z cukety, protlak, krájená rajčata, nahrubo natrhanou bazalku, sušené oregano, najemno nastrouhaný česnek, sůl a pepř. Opékejte za občasného míchání na středním plameni 9–10 minut, dokud se ze směsi nevypaří všechna voda.
Než se voda vypaří, předehřejte si troubu na 200–210 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Jakmile je masová směs opečená, vypněte plamen a směs vložte do vydlabaných cuket. Cukety položte na připravený plech a posypte sýrem feta. Plech následně vložte na 15–16 minut do trouby předehřáté na 200–210 °C.
Hotové zapečené cukety vyjměte z trouby, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními