Zapečená cuketa s mletým masem
- 18 minV kuchyni
- 26 minNicnedělání
- 44 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 80 g žluté cibule
- 300 g mletého hovězího masa
- 2× větší cuketa (2× 350 g)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 hrst čerstvé bazalky (natrhat nahrubo)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 stroužek česneku (nastrouhat najemno)
- 80 g feta sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno, vložte do pánve s rozehřátým olejem a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
K opečené cibuli přidejte mleté hovězí maso a na středním plameni za občasného míchání opékejte 5–6 minut.
Mezitím si podélně rozpulte cukety a pomocí lžíce z každé poloviny vydlabejte co nejvíce dužiny. Dužinu nevyhazujte, ale nakrájejte najemno.
Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve nakrájenou dužinu z cukety, protlak, krájená rajčata, nahrubo natrhanou bazalku, sušené oregano, najemno nastrouhaný česnek, sůl a pepř. Opékejte za občasného míchání na středním plameni 9–10 minut, dokud se ze směsi nevypaří všechna voda.
Než se voda vypaří, předehřejte si troubu na 200–210 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Jakmile je masová směs opečená, vypněte plamen a směs vložte do vydlabaných cuket. Cukety položte na připravený plech a posypte sýrem feta. Plech následně vložte na 15–16 minut do trouby předehřáté na 200–210 °C.
Hotové zapečené cukety vyjměte z trouby, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními