HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si přiveďte v menším hrnci k varu vodu na středním plameni. Jakmile začne voda vřít, vložte do hrnce vejce a vařte je na středním plameni 11 minut. Po uvaření vejce zchlaďte ve studené vodě na alespoň pokojovou teplotu.

2

Jakmile vejce po uvaření zchladnou, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.

3

Následně si připravte větší mísu, do které dejte 2 lžíce majonézy, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci láku z okurek, najemno nasekanou nať z jarní cibulky, na tenká kolečka nakrájená rajčata, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou sterilovanou okurku. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

4

Nakonec do mísy přidejte na čtvrtky nakrájená vejce a vše opatrně promíchejte, aby se vejce neponičila.

5

Hotový salát dejte alespoň na 30 minut odležet do lednice.

6

Po odležení salát rozdělte na požadované porce a podávejte.

TIP
Salát podávejte nejlépe s kváskovým chlebem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu