Vajíčkový salát
- 8 minV kuchyni
- 51 minNicnedělání
- 59 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si přiveďte v menším hrnci k varu vodu na středním plameni. Jakmile začne voda vřít, vložte do hrnce vejce a vařte je na středním plameni 11 minut. Po uvaření vejce zchlaďte ve studené vodě na alespoň pokojovou teplotu.
Jakmile vejce po uvaření zchladnou, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.
Následně si připravte větší mísu, do které dejte 2 lžíce majonézy, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci láku z okurek, najemno nasekanou nať z jarní cibulky, na tenká kolečka nakrájená rajčata, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou sterilovanou okurku. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec do mísy přidejte na čtvrtky nakrájená vejce a vše opatrně promíchejte, aby se vejce neponičila.
Hotový salát dejte alespoň na 30 minut odležet do lednice.
Po odležení salát rozdělte na požadované porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními