
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí

Nejprve dejte vařit vejce: v menším rendlíku si přiveďte k varu vodu, následně snižte plamen na střední stupeň, vložte do rendlíku vejce a vařte je 10–12 minut.
Než se vejce uvaří, nastrouhejte si najemno eidam.
Uvařená vejce propláchněte pod studenou vodou a dejte je stranou vychladnout.
Zatímco vejce chladnou, vezměte si menší mísu a smíchejte v ní nastrouhaný eidam, smetanový sýr, majonézu a hořčici.
Vychladlá vejce oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte do mísy se sýrovou směsí a vše opatrně promíchejte, aby si vejce uchovala co možná nejvíce ze své struktury.
Výslednou směs dochuťte solí a pepřem.
Hotovou pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné nádobě, kde vám vydrží 3–4 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními