HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve dejte vařit vejce: v menším rendlíku si přiveďte k varu vodu, následně snižte plamen na střední stupeň, vložte do rendlíku vejce a vařte je 10–12 minut.

2

Než se vejce uvaří, nastrouhejte si najemno eidam.

3

Uvařená vejce propláchněte pod studenou vodou a dejte je stranou vychladnout.

4

Zatímco vejce chladnou, vezměte si menší mísu a smíchejte v ní nastrouhaný eidam, smetanový sýr, majonézu a hořčici.

5

Vychladlá vejce oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte do mísy se sýrovou směsí a vše opatrně promíchejte, aby si vejce uchovala co možná nejvíce ze své struktury.

6

Výslednou směs dochuťte solí a pepřem.

7

Hotovou pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné nádobě, kde vám vydrží 3–4 dny.

TIP
Pomazánku podávejte na chlebu s polníčkem a rajčaty.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu