Těstovinový salát s tuňákem
- 10 minV kuchyni
- 22 minNicnedělání
- 32 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 200 g libovolných bílých pšeničných těstovin v suchém stavu
- 150 g avokáda (oloupat)
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 150 g jogurtu řeckého typu (10 % tuku)
- šťáva a kůra z 1 středního citronu
- 200 g okurky hadovky (nakrájet na kostky)
- 150 g červené papriky (nakrájet na kostky)
- 150 g cherry rajčátek (nakrájet na čtvrtky)
- 40 g jarní cibulky (nakrájet najemno)
- 300 g tuňáka ve vlastní šťávě (scedit)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve si ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, vložte do hrnce těstoviny a vařte 15–16 minut na silném plameni. Poté těstoviny sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
Mezitímco se těstoviny vaří, připravte si větší mísu. Vložte do ní oloupané avokádo, bazalku, jogurt, sůl, pepř a šťávu a kůru z citronu a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Následně přidejte okurku, papriku, cherry rajčátka, jarní cibulku, tuňáka a uvařené těstoviny a vše důkladně promíchejte.
Takto připravený salát rozdělte na požadované porce a podávejte.
Salát vydrží v uzavíratelné nádobě v chladu 3–4 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními