![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Dejte si předehřívat troubu na 165–170 °C a připravte si větší pekáč (min. 30 cm × 40 cm).
Neoloupaná jablka nakrájejte na větší kusy a zbavte jádřinců a cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí dejte do připraveného pekáče a přilijte vodu.
Husu omyjte, osušte a poté důkladně osolte, opepřete a okmínujte. Nezapomeňte husu osolit, opepřit a okmínovat i uvnitř dutiny.
Připravenou husu vložte do pekáče, pekáč obalte alobalem, dejte do předehřáté trouby a pečte 80–85 minut na 165–170 °C.
Zatímco se husa peče, vezměte si malou misku a smíchejte v ní med s octem a sušeným tymiánem.
Po uplynutí uvedeného času vyjměte pekáč z trouby a teplotu v troubě zvyšte na 185–190 °C. Z pekáče sundejte alobal a husu po celém povrchu potřete směsí medu, octa a tymiánu.
Jakmile bude trouba vyhřátá, vraťte pekáč zpět do trouby a pečte dozlatova dalších 55–60 minut. Každých 15 minut husu potírejte směsí medu, octa a tymiánu.
Po upečení pekáč vyjměte z trouby, husu rozdělte na požadované porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními