HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Dejte si předehřívat troubu na 165–170 °C a připravte si větší pekáč (min. 30 cm × 40 cm).

2

Neoloupaná jablka nakrájejte na větší kusy a zbavte jádřinců a cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí dejte do připraveného pekáče a přilijte vodu.

3

Husu omyjte, osušte a poté důkladně osolte, opepřete a okmínujte. Nezapomeňte husu osolit, opepřit a okmínovat i uvnitř dutiny.

4

Připravenou husu vložte do pekáče, pekáč obalte alobalem, dejte do předehřáté trouby a pečte 80–85 minut na 165–170 °C.

5

Zatímco se husa peče, vezměte si malou misku a smíchejte v ní med s octem a sušeným tymiánem.

6

Po uplynutí uvedeného času vyjměte pekáč z trouby a teplotu v troubě zvyšte na 185–190 °C. Z pekáče sundejte alobal a husu po celém povrchu potřete směsí medu, octa a tymiánu.

7

Jakmile bude trouba vyhřátá, vraťte pekáč zpět do trouby a pečte dozlatova dalších 55–60 minut. Každých 15 minut husu potírejte směsí medu, octa a tymiánu.

8

Po upečení pekáč vyjměte z trouby, husu rozdělte na požadované porce a podávejte.

TIP
Husu servírujte nejlépe s bílým nebo červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu