Rychlá rajčatová polévka
- 19 minV kuchyni
- 14 minNicnedělání
- 33 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli a česnek.
Ve větším hrnci rozehřejte 3 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli s česnekem a společně opékejte 6–7 minut na středním plameni.
Poté do hrnce přidejte rajčata z plechovky, 600 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci sušené bazalky, 1 lžíci sušeného oregana, smetanový sýr, sůl a pepř a vše společně vařte 11–12 minut na středním plameni.
Po uvaření vypněte plamen, polévku odstavte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
Rozmixovanou polévku rozdělte na požadované porce, každou porci ozdobte zakysanou smetanou, čerstvou bazalkou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními