Rybí karbanátky
- 30 minV kuchyni
- 17 minNicnedělání
- 47 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 kusyPočet porcí
Suroviny
- 200 g syrových brambor varného typu C (oloupat a nakrájet na malé kostičky)
- 30 g čerstvé hladkolisté petrželové natě
- 2× vejce velikost M
- 2 lžíce polotučného mléka
- 80 g pšeničné bílé mouky hladké
- 150 g strouhanky
- 200 g filet z lososa s kůží
- 3 lžíce šťávy z citronu
- 500 ml řepkového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve dejte vařit brambory: Oloupané a nakrájené brambory vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Obsah hrnce přiveďte k varu, poté snižte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–15 minut doměkka.
Během vaření brambor si najemno nasekejte petrželovou nať a připravte si 3 hluboké talíře na obalování. Do prvního talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a směs rozšlehejte vidličkou. Do druhého talíře nasypte hladkou mouku a přidejte sůl a pepř. Do třetího talíře nasypte strouhanku.
Až se dovaří brambory, sceďte je a následně je v hrnci rozmačkejte (například šťouchadlem na brambory).
Filet z lososa zbavte kůže, nakrájejte na malé kostičky a přemístěte do středně velké mísy. Poté přidejte nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte. Do výsledné směsi přidejte rozmačkané brambory a opět promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.
Z připravené směsi vytvořte placky, které obalujte vždy nejprve v talíři s moukou, následně ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Výchozí množství ingrediencí by mělo vystačit na 4 placky.
Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní řepkový olej a vytvořené placky smažte z každé strany 3–4 minuty na středním plameni.
Po vyjmutí z oleje hotové karbanátky ještě před podáváním položte na 1–2 minuty na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními