
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí

Nejprve nakrájejte klobásu na kolečka (cca 0,5 cm). Ve větším hrnci rozehřejte olej a klobásu orestujte na středním plameni (3–4 minuty).
Mezitím nakrájejte cibuli najemno a česnek nahrubo.
Jakmile bude klobása orestovaná, snižte plamen na mírný stupeň, přidejte cibuli a restujte 4–5 minut. Poté přidejte česnek a restujte dalších 30–60 vteřin.
Následně do hrnce vsypte rýži a zalijte vývarem nebo vodou. Do hrnce vložte bobkové listy a kuřecí maso a ochuťte solí a pepřem. Přiklopte pokličkou a vařte 15–17 minut na mírném až středním plameni.
Po uvaření rizoto sejměte z plamene. Kuřecí prsa vyjměte, natrhejte vidličkami a poté je vraťte k rýži. Opět přiklopte pokličkou a nechte přikryté 10–15 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními