HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve nakrájejte klobásu na kolečka (cca 0,5 cm). Ve větším hrnci rozehřejte olej a klobásu orestujte na středním plameni (3–4 minuty).

2

Mezitím nakrájejte cibuli najemno a česnek nahrubo.

3

Jakmile bude klobása orestovaná, snižte plamen na mírný stupeň, přidejte cibuli a restujte 4–5 minut. Poté přidejte česnek a restujte dalších 30–60 vteřin.

4

Následně do hrnce vsypte rýži a zalijte vývarem nebo vodou. Do hrnce vložte bobkové listy a kuřecí maso a ochuťte solí a pepřem. Přiklopte pokličkou a vařte 15–17 minut na mírném až středním plameni.

5

Po uvaření rizoto sejměte z plamene. Kuřecí prsa vyjměte, natrhejte vidličkami a poté je vraťte k rýži. Opět přiklopte pokličkou a nechte přikryté 10–15 minut.

TIP
Podávejte s jarní cibulkou.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu