![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo a řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a na mírném až středním plameni opékejte 1–2 minuty. Poté přidejte nahrubo nakrájený česnek a opékejte dalších 30 vteřin na mírném až středním plameni. Následně přidejte na kostičky nakrájenou řepu a přilijte 100 ml bílého vína. Na vysokém plameni nechte víno téměř vypařit (5–6 minut).
Poté přilijte 1,5 l vývaru, přidejte stonky kopru a snítky rozmarýnu a vařte, dokud řepa nezměkne (70–80 minut).
Po změknutí řepy obsah hrnce rozmixujte v mixéru nebo pomocí tyčového mixéru. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem a každou porci podávejte se zakysanou smetanou, najemno nasekaným čerstvým koprem a najemno nasekanou mátou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními