HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo a řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a na mírném až středním plameni opékejte 1–2 minuty. Poté přidejte nahrubo nakrájený česnek a opékejte dalších 30 vteřin na mírném až středním plameni. Následně přidejte na kostičky nakrájenou řepu a přilijte 100 ml bílého vína. Na vysokém plameni nechte víno téměř vypařit (5–6 minut).

3

Poté přilijte 1,5 l vývaru, přidejte stonky kopru a snítky rozmarýnu a vařte, dokud řepa nezměkne (70–80 minut).

4

Po změknutí řepy obsah hrnce rozmixujte v mixéru nebo pomocí tyčového mixéru. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem a každou porci podávejte se zakysanou smetanou, najemno nasekaným čerstvým koprem a najemno nasekanou mátou.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu