![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Nejprve si předehřejte troubu na 220–225 °C a připravte si pekáč o rozměrech alespoň 20 cm × 30 cm.
Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno, čerstvá rajčata nakrájejte na čtvrtky a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Nakrájené suroviny vložte do pekáče společně s drcenými rajčaty, protlakem a olivovým olejem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut na 220–225 °C. Zhruba po 25 minutách přilijte vývar.
Jakmile bude zelenina upečená, vyjměte pekáč z trouby a zeleninu s vývarem přesuňte do vyšší mixovací nádoby. Přidejte sůl, pepř, bazalku a máslo a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
Hotovou polévku rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními