HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 220–225 °C a připravte si pekáč o rozměrech alespoň 20 cm × 30 cm.

2

Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno, čerstvá rajčata nakrájejte na čtvrtky a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Nakrájené suroviny vložte do pekáče společně s drcenými rajčaty, protlakem a olivovým olejem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut na 220–225 °C. Zhruba po 25 minutách přilijte vývar.

3

Jakmile bude zelenina upečená, vyjměte pekáč z trouby a zeleninu s vývarem přesuňte do vyšší mixovací nádoby. Přidejte sůl, pepř, bazalku a máslo a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.

4

Hotovou polévku rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Polévku servírujte s kváskovou bagetou. Před podáváním můžete každou porci ozdobit mletým pepřem a několika lístky bazalky. Polévku můžete zjemnit tím, že do ní před podáváním vložíte nok ricotty nebo smetanového sýra.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu