Rajčatová omáčka s mletým masem na těstoviny
- 47 minV kuchyni
- 24 minNicnedělání
- 71 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 200 g bulvového celeru
- 150 g mrkve (cca 1 větší kus)
- 1× velká žlutá cibule
- 30 g másla
- 20 ml olivového oleje
- 300 g mletého hovězího masa
- 2× sušené bobkové listy (můžete vynechat)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 3 stroužky česneku (nastrouhat najemno)
- 30 g rajčatového protlaku
- 600 ml hovězího vývaru (můžete nahradit vodou s kvalitním bujonem)
- 220 g krájených rajčat z plechovky
- 1 hrst čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve si připravte zeleninu: Celer, mrkev a cibuli oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte v míse.
Na silném plameni rozpalte větší hrnec s máslem a olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce mleté hovězí maso a restujte 6–7 minut na silném plameni. Maso během restování míchejte vařečkou, aby se rozbilo a netvořily se hrudky.
Po uplynutí uvedeného času přidejte nakrájenou zeleninu, bobkový list, oregano, česnek a rajčatový protlak a vše společně restujte za stálého míchání 5–6 minut na silném plameni. Následně směs osolte, opepřete a přilijte vývar a krájená rajčata.
Plamen stáhněte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 40–45 minut.
Jakmile se většina tekutiny vyvaří a směs získá hustou konzistenci, vypněte plamen, přidejte najemno nasekanou čerstvou bazalku a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejlepší bolonske. Jiné nejím.