Quesadilly s kukuřicí
- 15 minV kuchyni
- 15 minNicnedělání
- 30 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Suroviny
- 1× střední červená cibule (lze nahradit žlutou)
- 1× velké masité rajče
- 2× jarní cibulka
- 30 g mražené kukuřice
- 3 lžíce čerstvého koriandru (nasekat najemno)
- ½ lžičky mletého chilli (můžete vynechat)
- 120 g eidamu (nastrouhat)
- 120 g čedaru (nastrouhat)
- 6× bílé pšeničné tortilly (⌀ 20 cm)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a následně ji společně s rajčetem a jarními cibulkami nakrájejte najemno.
Nakrájené ingredience přemístěte do středně velké misky, přidejte kukuřici, nasekaný koriandr (nebo petrželovou nať), mleté chilli, sůl a pepř a vše důkladně smíchejte.
Ve druhé misce si smíchejte strouhaný eidam a strouhaný čedar.
Připravte si větší pánev (o průměru alespoň 20 cm), vložte do ní 1 tortillu a zapněte pod pánví mírný ohřev. Nyní tortillu v pánvi posypte 40 g sýrové směsi, na sýrovou vrstvu rozprostřete ⅓ rajčatovokukuřičné směsi, tu následně zasypte dalšími 40 g sýrové směsi a vše přikryjte druhou tortillou. Poté pánev přiklopte pokličkou a nechte zahřívat 2–3 minuty na mírném plameni, aby se rozpustil sýr. Po této době quesadillu v pánvi otočte, opékejte ji další 1–2 minuty dozlatova a následně ji z pánve vyndejte.
Stejným způsobem připravte další 2 quesadilly ze zbývajících 4 tortill a zbytku sýrové i rajčatovokukuřičné směsi.
Hotové quesadilly podávejte ihned po upečení.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními