Plněná vejce à la caesar salát
- 30 minV kuchyni
- 15 minNicnedělání
- 45 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 12 kusůPočet porcí
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu na vejce.
Kuřecí kůži očistěte, osušte a rozprostřete na pečicí papír. Ochuťte solí a pepřem a pečte dozlatova 10–15 minut při 190–200 °C. Po upečení ji vytáhněte, nechte vychladnout a následně nakrájejte na menší kousky.
Jakmile voda v hrnci zavaří, vložte do ní vejce a vařte 9–11 minut na středním plameni. Poté vejce vyjměte a vložte do studené vody – rychleji tak vychladnou a půjdou lépe loupat.
Uvařená a vychladlá vejce oloupejte a podélně rozpulte. Žloutky vyloupněte tak, aby se neporušily bílky, a dejte do vyšší nádoby. Přidejte parmazán, kuřecí kůži, majonézu, hořčici a citronovou šťávu, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí a pepřem.
Pažitku nasekejte najemno, bílky naplňte vzniklým žloutkovým krémem, posypte pažitkou a sladkou paprikou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními