HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu na vejce.

2

Kuřecí kůži očistěte, osušte a rozprostřete na pečicí papír. Ochuťte solí a pepřem a pečte dozlatova 10–15 minut při 190–200 °C. Po upečení ji vytáhněte, nechte vychladnout a následně nakrájejte na menší kousky.

3

Jakmile voda v hrnci zavaří, vložte do ní vejce a vařte 9–11 minut na středním plameni. Poté vejce vyjměte a vložte do studené vody – rychleji tak vychladnou a půjdou lépe loupat.

4

Uvařená a vychladlá vejce oloupejte a podélně rozpulte. Žloutky vyloupněte tak, aby se neporušily bílky, a dejte do vyšší nádoby. Přidejte parmazán, kuřecí kůži, majonézu, hořčici a citronovou šťávu, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí a pepřem.

5

Pažitku nasekejte najemno, bílky naplňte vzniklým žloutkovým krémem, posypte pažitkou a sladkou paprikou a podávejte.

TIP
Nakrájenou kuřecí kůži můžete rozdělit na 2 stejné části – jednu z nich přidejte do směsi a rozmixujte, druhou poté naplněné vejce posypte. Kuřecí kůži lze také vyměnit za kousky slaniny. Postup pečení je stejný jako u kuřecí kůže.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu