Pikantní tofu
- 21 minV kuchyni
- 14 minNicnedělání
- 35 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu: do středně velké mísy dejte řepkový olej, sójovou omáčku, chilli vločky, sůl a pepř a vše promíchejte.
Tofu nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1,5 cm × 1,5 cm. Nakrájené tofu vložte do mísy s připravenou marinádou a důkladně ho ve směsi obalte. Poté přemístěte celou mísu do lednice a zde nechte tofu marinovat alespoň 15 minut.
Během marinování tofu si najemno nakrájejte jarní cibulku.
Po uvedené době vyndejte mísu s tofu z lednice a nasucho si rozehřejte středně velkou pánev. Následně do pánve přidejte marinované tofu i veškerou zbylou marinádu z mísy a vše opékejte 8–10 minut na mírném až středním plameni.
Opečené tofu přemístěte na servírovací talíře, posypte ho nakrájenou jarní cibulkou a sezamem a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními