Paprikáš s krůtím masem
- 15 minV kuchyni
- 35 minNicnedělání
- 50 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 1× velká žlutá cibule (cca 90 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 400 g krůtího masa (nakrájet na cca 2cm kousky)
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- ¼ lžičky mleté pálivé papriky
- 400 ml vody
- 1× velká červená paprika (nakrájet na cca 2cm kousky)
- 180 ml smetany na vaření 12%
- 2 lžíce čerstvé petrželky (nakrájet najemno)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve propasírujte česnek a najemno nakrájejte cibuli.
Ve větším hrnci na silném plameni rozehřejte olej a orestujte na něm maso (3–4 minuty). Poté plamen snižte na mírný stupeň, přidejte cibuli a restujte další 2 minuty. Nakonec přidejte česnek, sladkou a pálivou papriku a restujte dalších 30–60 sekund.
Obsah hrnce zalijte vodou a plamen zvyšte na silný stupeň. Vařte 20–25 minut nebo dokud se voda téměř nevypaří a nezbude jenom cca 50–100 ml. V tu chvíli snižte plamen na mírný stupeň a přidejte červenou papriku a smetanu. Vařte na mírném až středním plameni 5–8 minut, dokud paprika nezměkne.
Nakonec stáhněte z plamene, dochuťte solí a pepřem dle potřeby, přidejte petrželovou nať a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními