HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibule oloupejte a nakrájejte nahrubo. Rajčata a papriky omyjte a nakrájejte na větší kousky (cca 2 cm × 2 cm).

2

Ve větší pánvi (⌀ cca 25 cm) rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje a na mírném až středním plameni opékejte nakrájenou cibuli 5–6 minut. Poté přidejte nakrájené papriky a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

3

Nakonec přidejte nakrájená rajčata a vše opékejte dalších 5–7 minut na středním plameni, dokud rajčata nezměknou a nepustí šťávu. Dle potřeby do pánve přilijte trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.

4

Mezitím v menší míse rozšlehejte 3 vejce se solí a pepřem. Vyšlehané vejce přidejte do pánve a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.

5

Hotové lečo rozdělte na jednotlivé porce a ihned podávejte.

TIP
Hotové lečo podávejte s čerstvým chlebem. Do leča můžete navíc přidat také klobásu. V takovém případě nakrájejte zhruba 100 g klobásy na menší kousky a ještě před přidáním cibule opékejte na oleji 3–4 minuty na středním plameni. Poté ke klobáse přidejte cibuli a postupujte dál dle instrukcí v receptu.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Peter Kováč
13. května 2023

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu