HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si dejte vařit rýži: Propláchněte ji pod vodou, dejte do menšího hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný až střední stupeň a rýži vařte doměkka, což potrvá 15–20 minut.

2

Mezitím si připravte další ingredience: Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a prolisujte a květák rozdělte na menší růžičky.

3

Ve středně velkém hrnci rozehřejte řepkový olej a na mírném až středním plameni na něm 3–4 minuty opékejte cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek a kari koření a opékejte další 1–2 minuty. Následně do hrnce přilijte kokosové mléko a 165 ml vody, plamen zvyšte na silný stupeň a vařte 7–9 minut.

4

Po uvaření směsi hrnec sundejte z plamene a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

5

Plamen snižte na střední stupeň, hrnec na něj vraťte, do směsi přidejte růžičky květáku a vařte, dokud květák nezměkne a směs nezhoustne – potrvá to 10–15 minut, záleží na velikosti růžiček květáku.

6

Jakmile bude květák uvařený, hrnec stáhněte z plamene, přidejte do něj hrášek a vše dochuťte třtinovým cukrem, šťávou z limetky a solí.

7

Uvařené květákové kari podávejte s rýží.

TIP
Kari podávejte s tofu opraženým na pánvi nebo třeba s kuřecím prsem – tak získáte plnohodnotné jídlo. Aby kari hezky vypadalo na talíři, ozdobte ho pár lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu