Krevety v rajčatové omáčce
- 20 minV kuchyni
- 2 minNicnedělání
- 22 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve očistěte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte najemno a česnek nahrubo.
Bazalku rozdělte na stonky a lístky. Stonky nakrájejte najemno. Papriku nakrájejte na malé kostičky.
Poté v pánvi s hlubším dnem rozehřejte olej a na silném plameni orestujte krevety s paprikou, česnekem a chilli. Krevety restujte z každé strany 30–60 vteřin.
Vzniklou směs osolte, vyndejte z pánve a dejte stranou. Poté v pánvi na mírném až středním plameni restujte 1–2 minuty cibuli. Následně přidejte česnek, stonky bazalky a rajčatový protlak a restujte 30–60 vteřin.
Vše zalijte smetanou a za pomocí metličky promíchejte, aby se smetana spojila s protlakem, a nechte provařit 1–2 minuty na středním plameni.
Přidejte krevety a bazalkové listy a vařte další 1 minutu na středním plameni. Nakonec pánev sejměte z plamene a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními