HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve oloupejte a poté najemno nakrájejte cibuli a česnek. Bramboru oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.

2

Poté do většího hrnce vyskládejte plátky slaniny, přilijte 4 lžíce vody a začněte zahřívat na středním plameni. Jakmile se voda vypaří a tuk na slanině změkne, což zabere 2–3 minuty, snižte plamen na mírný a slaninu opékejte dozlatova 1–2 minuty z každé strany. Opečenou slaninu vyndejte z hrnce a dejte stranou.

3

Do hrnce přilijte 2 lžíce řepkového oleje a nechte jej rozehřát. Přidejte nakrájenou cibuli a na mírném plameni opékejte přibližně 4 minuty, dokud cibule nezesklovatí.

4

K cibuli přidejte nakrájený česnek a opékejte další 1 minutu na středním plameni. Následně přilijte 900 ml zeleninového vývaru a přidejte na kostičky nakrájenou bramboru. Plamen zvyšte na vysoký stupeň a obsah hrnce přiveďte k varu.

5

Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen na střední a vařte, dokud brambory nezměknou (8–10 minut).

6

Po změknutí brambor do hrnce přidejte mražený hrášek a vše vařte další 2–3 minuty na středním plameni. Poté odstavte z plamene.

7

Nakonec obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte solí a citronovou šťávou, rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte s opečenou slaninou a zakysanou smetanou.

TIP
Přidáním vody do pánve získá slanina větší křupavost. Dle potřeby lze polévku naředit vývarem nebo vodou.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu