Gnocchi s kuřecím masem a žampiony
- 25 minV kuchyni
- 20 minNicnedělání
- 45 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 100 g žluté cibule
- 200 g bílých žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g gnocchi
- 100 g smetanového sýra (typu Lučina)
- 200 ml smetany na vaření 12%
- 200 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 40 g parmazánu (nastrouhat najemno)
- 2 lžíce čerstvé pažitky (nasekat nahrubo)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve si omyjte kuřecí prsa, očistěte je a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a žampiony důkladně omyjte a nakrájejte na čtvrtky.
Ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a zároveň si na silném plameni rozpalte pánev s olivovým olejem.
Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí maso a za občasného míchání restujte 5–6 minut na silném plameni. Po uplynutí uvedeného času do pánve přidejte žampiony a cibuli a vše společně restujte 4–5 minut.
Mezitím do hrnce s osolenou vodou vložte gnocchi a vařte na středním plameni, dokud gnocchi nevyplavou na povrch (cca 4–6 minut). Po uvaření je sceďte.
K masové směsi následně přidejte smetanový sýr, smetanu, vývar, sůl, pepř a česnek, promíchejte, plamen stáhněte na střední stupeň a vše vařte 10–12 minut.
Jakmile omáčka zhoustne a maso bude uvařené, vypněte plamen, do pánve přidejte parmazán a pažitku a promíchejte. Do hotové omáčky nakonec vmíchejte gnocchi, pokrm rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními