HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cizrnu z plechovky sceďte a propláchněte pod vodou. Cibuli oloupejte a společně s paprikou a cuketou ji nakrájejte na malé kostičky (cuketu před krájením neloupejte). Česnek nakrájejte najemno.

2

Ve větší, hlubší pánvi rozehřejte na vysokém plameni 3 lžíce řepkového oleje. Poté do pánve přidejte propláchnutou cizrnu, sůl a pepř a opékejte 2–3 minuty na vysokém plameni.

3

Po uvedené době do pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriku, cuketu a česnek a vše opékejte další 2–3 minuty na vysokém plameni. Následně ztlumte plamen na střední stupeň a směs opékejte dalších 8–10 minut, dokud zelenina nezměkne.

4

Po změknutí zeleniny přimíchejte do směsi nakrájenou mátu a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem, stáhněte pánev z ohřevu a směs promíchejte.

5

Nyní si připravte volská oka. Vezměte si čistou větší pánev (ideálně nepřilnavou), nalijte do ní 1 lžíci řepkového oleje, olej po dně pánve rozetřete a nechte ho rozehřát. Následně do pánve vedle sebe vyklepněte všechna 3 vejce tak, aby se neporušily žloutky, a na mírném až středním plameni vejce opékejte, dokud neztuhne bílek (potrvá to zhruba 3–4 minuty).

6

Opečenou směs cizrny a zeleniny rozdělte do 3 talířů a navrch každé porce opatrně položte 1 volské oko.

TIP
Pokud si troufáte, můžete namísto volských ok připravit zastřená vejce.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu