Ražniči na plechu
- 30 minV kuchyni
- 40 minNicnedělání
- 70 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 6 porcíPočet porcí
Suroviny
- 500 g vepřových kotlet (můžete nahradit krkovičkou)
- 2× vepřová klobása (min. 90 % masa)
- 150 g anglické slaniny (nakrájet na plátky)
- 2 lžíce grilovacího koření
- 5 lžic řepkového oleje
- 1× velká zelená paprika (cca 240 g)
- 1× velká červená paprika (cca 240 g)
- 1× velká žlutá paprika (cca 240 g)
- 3× velká žlutá cibule (3× cca 130 g)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Kotlety nakrájejte na větší kostky, klobásy na hrubší kolečka a slaninové plátky na třetiny. Dejte je na plech, zasypte grilovacím kořením, zalijte 2 lžícemi oleje a promíchejte.
Papriky nakrájejte na větší kusy, cibule rozpulte a následně nakrájejte na 3 hrubší části. Všechnu zeleninu poté dejte na plech, zakápněte zbytkem oleje a dochuťte solí a pepřem.
Celou směs na plechu promíchejte a ujistěte se, že maso i zelenina jsou obaleny v koření.
Takto připravený plech vložte do trouby a ražniči pečte 35–40 minut při 180–185 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními