Gulášové stew
- 30 minV kuchyni
- 122 minNicnedělání
- 152 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 200 g mrkve
- 300 g syrových brambor varného typu B
- 500 g hovězích kostek na guláš (nakrájet na kostičky cca 3 cm × 3 cm)
- 3× střední žlutá cibule (3× cca 100 g)
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 l hovězího vývaru (můžete nahradit vodou s kvalitním bujonem)
- 3 kusy sušených bobkových listů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve oloupejte mrkev a brambory a nakrájejte je na kostičky (cca 3 cm × 3 cm). Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nahrubo.
Ve větším hrnci rozehřejte olej, vložte do něj maso a spolu se solí a pepřem ho na vysokém plameni 3–4 minuty restujte, aby se zatáhlo. Poté maso vyndejte z hrnce, přidejte cibuli a na mírném plameni nechte po dobu 3–4 minut zesklovatět.
Následně do hrnce přidejte česnek a protlak a restujte 30–60 vteřin. Poté směs zalijte vývarem, přidejte orestované maso, mrkev, brambory a bobkové listy. Pod pokličkou vařte 1,5–2 hodiny na mírném až středním plameni.
Nakonec dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními