
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Do rozehřátého oleje přidejte najemno nakrájenou cibuli a na středním plameni opékejte 3–4 minuty.
Poté k cibuli prolisujte 4 stroužky česneku, přidejte rajčatový protlak, koření garam masala a kari koření a opékejte 60–90 vteřin. Následně do hrnce přilijte rajčata z plechovky a 800 ml zeleninového vývaru, přidejte červenou čočku a mleté chilli a vařte na středním plameni, dokud čočka nezměkne, což potrvá 15–20 minut. Dle potřeby polévku nařeďte vývarem a dochuťte solí a pepřem.
Po provaření polévku rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním pokapejte šťávou z limetky a ozdobte řeckým jogurtem a najemno nasekaným čerstvým koriandrem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními