HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

PolnĂ­ÄŤek

Polníček poprvé vyrostl v oblasti Středomoří. V naší kuchyni byl celou dobu opomíjen, přestože jeho listy jsou šťavnatější a s vyšší nutriční hodnotou než běžný hlávkový salát. Má oříškovou chuť a čerstvý poznáte tak, že má pevné a jasně zelené lístky. Polníček je zdrojem vitaminu C, provitaminu A, vitamíny řady B, kyselinu listovou, rutin, fosfor aj. Vysoce jej ocení lidé s onemocněním ledvin, dále posiluje imunitní systém, podporuje krvetvorbu a zvyšuje odolnost nervové soustavy. Při jeho přípravě postupujte opatrně, podobně jako ke špenátu. Pochutnáte si jak na polévce, tak na salátu zakapaném olivovým olejem a kozím sýrem.

Recepty, které obsahují Polníček