Houby
Houby byly dlouho povaĹľovány pouze za lahĹŻdku, která tÄ›lu toho moc nedá. NenĂ to ale aĹľ tak pravda. Záležà ale na tom, po ÄŤem v lese sáhnete. ProtoĹľe jedlĂ© houby jsou plnĂ© vody, obsahujĂ málo kaloriĂ, proto jsou vhodnĂ© i pĹ™i redukÄŤnĂ dietÄ›. SyrovĂ© v pomÄ›ru k váze nemajĂ pĹ™Ăliš mnoho vitamĂnĹŻ, asi nejvĂ˝znamnÄ›jšà je A, za nĂm následuje B, PP a takĂ© stopovĂ© mnoĹľstvĂ vitamĂnu C. KromÄ› toho obsahujĂ trochu nenasycenĂ˝ch mastnĂ˝ch kyselin. Jejich plusem je, Ĺľe podporujĂ imunitu a osvÄ›dÄŤily se jako prevence proti rakovinÄ›. Pozor ale, jsou hĹŻĹ™e stravitelnĂ©. ZákladnĂ Ăşprava: ÄŚeši jsou houbaĹ™skĂ˝ národ, a tak houbovĂ˝ch receptĹŻ je spousta. TradiÄŤnĂm receptem je hovÄ›zĂ na houbách. Houby mĹŻĹľete upravovat na nÄ›kolik zpĹŻsobĹŻ. Dusit, smaĹľit i grilovat. MusĂte mĂt ale na pamÄ›ti, Ĺľe jak k nim pĹ™idáte olej, zvyšujete jejich kalorickou zátěž. SušenĂ© houby vyuĹľijete v polĂ©vkách nebo do omáček.