HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Višně

Stejně jako jejich příbuzné třešně pochází višně z Asie. Jejich chuť je ale mírně kyselejší. Doporučují se kojícím maminkám, protože podporují tvorbu mateřského mléka. Stejně jako třešně jsou bohatým zdrojem jódu, hořčíku, draslíku, zinku, mědi, vápníku dále betakarotenu a z vitamínů to jsou C, E, B (B1, B2, B3, B6 ) a P. Napomáhají správné funkci štítné žlázy a fungují i jako prevence proti nachlazení. Působí protizánětlivě. Hodí se při dietách, protože jsou nízkokalorické. Základní úprava: Omyjte je a zbavte šťopky. Snadno je rozpůlíte v místě rýhy, poté vydlábnete pecku. Třešně se uplatní v koláčích, zavařeninách, džemech či v omáčce k masu. Pozor, nikdy je nezapíjejte vodou!