Tuňák
Tuňák obecný je rybí nomád plující převážně v Pacifiku, který se nezastaví, a je příbuzný makrele. V moři ho plave až 15 druhů. Nejlepší a zároveň nejtučnější maso (závisí na druhu) se získává z břišní části a říká se mu toro. Chuť jeho šťavnatého masa má oříškový nádech a připomíná svým obsahem hovězí maso. Není skoro cítit. Je bohatý na hořčík, zinek, selen, fosfor, železo, draslík, jód, vitamíny E, A, B, C a D. Pomáhá imunitnímu systému, zlepšuje metabolismus a zvyšuje energii. Snižuje depresivní stavy a posiluje kosti. Základní úprava: Nejvíce živin získáte z čerstvého masa. Tepelně jej upravujte max. 1 minutku. Steak z tuňáka by měl zůstat stále růžový, neměli byste jej propéct skrz naskrz. Pokud máte rádi tuňáka v konzervě, tak kupujte vždy ten ve vlastní šťávě, a ne drcený.