HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Švestky

Švestky domácí neboli slivoň k nám doputovaly z Předního východu přes jižní Evropu. Za nejvíce zdraví prospěšné považovány pravé švestky, ale ani mirabelky, slívy a renklódy za nimi nezaostávají. Švestky obsahují celý komplex vitamínů B, dále měď, zinek či vlákninu. Povzbuzují mentální svěžest, vybudují vám pevné nervy a podpoří vysoký pracovní výkon. Proto jsou svělé pro lidi se sedavým zaměstnáním se stresovým faktorem. Základní úprava: Před konzumací je omyjte horkou a studenou vodou, abyste z nich smyli voskový povlak. Rozloupněte je napůl a vyjměte pecku. A co se švestkami v kuchyni? Jezte je zasyrova, vařte povidla či omáčku nebo upečte koláč. Zaplňte si švestkami váš stůl.