Sušené ovoce
Sušené ovoce, které koupíte v obchodě, bývá často ošetřeno látkami, které nejsou zdraví prospěné. Proto je nejlepší si udělat vlastní domácí sušené ovoce. Navíc sušení je nezdravější způsob, jak ovoce uchovat. Je však důležité, aby sušení probíhalo pomalu a šetrně, vysoká teplota by zničila cenné vitaminy a minerály. Idelně tak udržujte teplotu mezi 30–60 stupni. Sušit můžete jakékoliv ovoce. Musí být však čisté, nepoškozené, bez plísně a nesmí být nahnilé. Důležité také je, aby ovoce bylo zralé, nikoliv však přezrálé. Zkuste si usušit jablka, neokrajujte u nich slupku, je plná živin, meruňky, ananas, ale i třeba banán. Pozor na jahody, jsou náchylné na plísně. S lesním ovocem také může být trochu problém, důležité je udržet trvale teplé prostředí. Doba sušení se odvíjí od druhu zvoleného ovoce a teplotě. Ovoce můžet usušit na slunci, v troubě nebo v sušičce a potom z něj dělat směsi sušeného ovoce. Po usušení ho skladujte ve vzduchotěšných nádobách.