Šťáva z granátového jablka
GranátovĂ© jablko se poprvĂ© objevilo na ostrovÄ› Sokorta u pobĹ™ežà Somálska. Jedná se o aromatickĂ© ovoce se sladkokyselou chutĂ. Šťáva granátovĂ©ho jablka je tmavÄ› ÄŤervená a ve skle vypadá, Ĺľe jde o slaÄŹouÄŤkou pochoutku. Je ale bohuĹľel kyselá. Konzumenty ÄŤasto odrazuje sloĹľitĂ˝ pĹ™Ăstup k samotnĂ˝m semenĹŻm, ale trpÄ›livost se vyplatĂ. Jsou totiĹľ bohatĂ˝m zdrojem antioxidantĹŻ a vitamĂnĹŻ. ObsahujĂ hořčĂk, vápnĂk, fosfor, měď, zinek, draslĂk, mangan, protirakovinnĂ˝ selen, Ĺľelezo. Z vitamĂnĹŻ pak vitamĂn C, E, K, B6, B9, vlákninu. PĹŻsobĂ proti rakovinÄ› a virĹŻm, posilujĂ imunitu, podporuje krvetvorbu a omlazuje. ZákladnĂ Ăşprava: PĹ™i konzumci nejezde kĹŻru. Jablko obsahuje jedno a vĂce pouzder. RozdÄ›lte jablko na tyto dĂly a potĂ© lĹľiÄŤkou jiĹľ jednoduše vydlabete jadĂ©rka.