Mungo fazole
Fazole mungo, pocházejĂcĂ z Indie, jsou malĂ© fazolky s olivovÄ› zelenou barvou a specifickou chutĂ, kterou mĂrnÄ› pĹ™ipomĂnajĂ hrášek. NejlepšĂm zdrojem vitamĂnĹŻ je naklĂÄŤenĂ© mungo pojĂdanĂ© zaÄŤerstva, ale pozor, nepĹ™ehánÄ›t. Jedna hrst dennÄ› staÄŤĂ. Obsahuje bĂlkoviny, vápnĂk, hořčĂk, všechny skupiny vit. B, dále vit. A, C, K, E, omega 3 a 6 mastnĂ© kyseliny. ChránĂ organismus proti nemocem a blahodárnÄ› pĹŻsobĂ na trávicĂ soustavu. Podporuje i hubnutĂ, protoĹľe se po nĂ dlouho budete cĂtit syti. PĹ™Ăprava mungo fazolĂ zabere trochu ÄŤasu. PĹ™ed vaĹ™enĂm dĹŻkladnÄ› propláchnÄ›te vodou a nechte leĹľet 10 aĹľ 12 hodin. PotĂ© vodu slejte, znovu propláchnÄ›te a dejte vaĹ™it na 40 aĹľ 60 minut. NaklĂÄŤenĂ© konzumujte syrovĂ©, aby si ponechaly Ĺľiviny.