KefĂr
KefĂrovĂ© mlĂ©ko je kvašenĂ˝ nápoj, kterĂ˝ vzniká z reakce kefĂrovĂ©ho zrna s mlĂ©kem. NejÄŤastÄ›ji se mĹŻĹľete setkat s kefĂrem z kravskĂ©ho, ovÄŤĂho nebo kozĂho mlĂ©ka. Je velmi dobĹ™e stravitelnĂ˝ a svou nakyslou chutĂ mĂrnÄ› pĹ™ipomĂná Ĺ™eckĂ˝ jogurt. PovaĹľuje se za pĹ™ĂrodnĂ elixĂr mládĂ a z mlĂ©ka za 24 hodin vytvořà probiotickou superpotravinu. Obsahuje vit. D, K2, fosfor, hořčĂk ÄŤi vápnĂk. Je bohatĂ˝ na probiotika mnohem vĂce neĹľ klasickĂ˝ jogurt, dokáže detoxikovat organismus, reguluje zaĹľĂvánĂ a podporuje psychickĂ© zdravĂ a zdravĂ© kosti. ZákladnĂ Ăşprava: Je vynikajĂcĂ nejen jako skvÄ›lĂ˝ nápoj na svaÄŤinu, ale vykouzlĂte s nĂm vynikajĂcĂ smoothie, nanuky, zálivku na salát ÄŤi omáčky.