HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Kapary

Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, které jsou naložené v soli nebo solném či octovém nálevu. Jejich obsah vitamínů a minerálů je obdivuhodný – A, B, C, E, K, dále betakaroten, kyselina listová, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, mangan, měď, zinek, selen, sodík. Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, pomáhají proti kašli a uvolňují hleny. Jsou močopudné a velmi dobře čistí organismus. Při tepelné přípravě je raději přidávejte až ke konci vaření, protože mají tendenci hořknout. V pokrmu je stačí jen mírně prohřát. Kapary můžete použít do těstovin, k masu, do omáček či salátů. Osvěžíte tak jejich chuť.

Recepty, které obsahují Kapary