HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Hruška

Hrušky pochází z oblasti Středomoří a Střední Asie. Jsou známé tím, že obsahují velké množství sacharidů, a naopak málo proteinů a tuků. Ze sacharidů je to především fruktóza, která je dobře snášena diabetiky. Obsahují podobné množství vlákniny jako jablka, ale mají navíc nerozpustnou vlákninu bohatou na lignin. Od středověku se používají na snižování tlaku v krvi. Podporují fungování ledvin, a proto se doporučují při ledvinovém selhání způsobeném zánětem. Z minerálů v nich najdeme draslík, železo, měď, mangan, bór, hořčík, z vitaminů menší množství vit. C, K a vitamíny skupiny B. Hrušku omyjte, rozkrojte a zbavte jádřince. Loupat ji nemusíte. Výborná je do salátů, při přípravě moučníků, k sušení, dobře se kombinuje se sýry. Sušené hrušky se mohou podávat samostatně.