![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Grep pochází z Barbadosu. Svou popularitu si přes svou nahořklou chuť vydobývá velmi zvolna, nicméně jeho označení rajský citrus naznačuje, že je přehlížen zcela neprávem. K dostání jsou dva druhy, bílý a červený grep, který je o něco sladší. Vydržíte-li se k němu prokousat přes ochrannou blanku, bohatě se vám odmění. Je bohatý na vit. C, B1, K, flavionidy a minerály, které zvyšují obranyschopnost organismu, aktivují krevní oběh, snižují cholesterol a brání vzniku rakoviny. Grepová šťáva navíc zamezuje vzniku žaludečních kamenů. Nejezte jej s cukrem, zabráníte tomu nevolnostem v žaludku. Nejprve jej ze čtyř stran nakrojte a oloupejte slupku. Poté jemně odstraňte blanku, abyste se dostali ke šťavnaté dužině. Přimíchejte jej do salátů nebo z něj vymačkejte šťávu.