HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Fazole adzuki

Tyto fazole jsou vzhledově podobné mungu a chuťově připomínají oříšky. Po sóje je to v Japonsku nejoblíbenější luštěnina. Jsou dobře stravitelné a mají nízkou energetickou hodnotu. Nejčastěji se vyskytují v červené barvě, ale mají více barevných variant. Jsou bohaté na formy vitamínu B, E, rozpustnou vlákninu, kyselinu listovou a minerální látky. Blahodárně působí na ledviny, snižují cholesterol, jejich konzumace působí preventivně proti srdečním onemocněním a zbaví vás únavy. Základní úprava: Před konzumací je namočte na 8 hodin a poté je vařte cca 45 minut. Po uvaření mají světle fialovou barvu a nerozpadají se. Pozor na sůl, tu přidávejte až na konec, jinak nezměknou. Jsou skvělé jako příloha, ale i do omáček či polévek.