Fazole adzuki
Tyto fazole jsou vzhledovÄ› podobnĂ© mungu a chuĹĄovÄ› pĹ™ipomĂnajĂ ořÚky. Po sĂłje je to v Japonsku nejoblĂbenÄ›jšà luštÄ›nina. Jsou dobĹ™e stravitelnĂ© a majĂ nĂzkou energetickou hodnotu. NejÄŤastÄ›ji se vyskytujĂ v ÄŤervenĂ© barvÄ›, ale majĂ vĂce barevnĂ˝ch variant. Jsou bohatĂ© na formy vitamĂnu B, E, rozpustnou vlákninu, kyselinu listovou a minerálnĂ látky. BlahodárnÄ› pĹŻsobĂ na ledviny, sniĹľujĂ cholesterol, jejich konzumace pĹŻsobĂ preventivnÄ› proti srdeÄŤnĂm onemocnÄ›nĂm a zbavĂ vás Ăşnavy. ZákladnĂ Ăşprava: PĹ™ed konzumacĂ je namoÄŤte na 8 hodin a potĂ© je vaĹ™te cca 45 minut. Po uvaĹ™enĂ majĂ svÄ›tle fialovou barvu a nerozpadajĂ se. Pozor na sĹŻl, tu pĹ™idávejte aĹľ na konec, jinak nezmÄ›knou. Jsou skvÄ›lĂ© jako pĹ™Ăloha, ale i do omáček ÄŤi polĂ©vek.