Domácà zmrzlina
Nejsnazšà variantou domácà zmrzliny je tzv. „nice cream“ neboli zmrzlina z mraženého ovoce. Jedná se o zdravou a bezlepkovou
variantu klasickĂ© zmrzliny bez pĹ™idanĂ©ho cukru a konzervantĹŻ, jejĂĹľ základ se pĹ™ipravuje rozmixovánĂm zmraĹľenĂ© ovocnĂ© duĹľiny – nejÄŤastÄ›ji z jahod, manga nebo banánĹŻ. PrávÄ› banánová zmrzlina zĂskala mezi druhy nice creams znaÄŤnou popularitu, jelikoĹľ zmraĹľenĂ˝ banán
má schopnost vytvořit dokonale hladkou krémovitou texturu a často se proto přidává i do nice creams z jiných druhů ovoce. Základnà způsob
pĹ™Ăpravy banánovĂ© zmrzliny je velice jednoduchĂ˝: oloupejte nÄ›kolik zralĂ˝ch banánĹŻ (ÄŤĂm zralejšĂ, tĂm lĂ©pe), nakrájejte je na koleÄŤka a dejte
zamrazit. ZmraĹľenĂ© banány pak staÄŤĂ jen vytáhnout z mrazáku, pĹ™emĂstit do vĂ˝konnĂ©ho mixĂ©ru a rozmixovat do hladkĂ©ho krĂ©mu. Pro ozvláštnÄ›nĂ chuti mĹŻĹľete do mixĂ©ru k banánĹŻm pĹ™idat i nejrĹŻznÄ›jšà pĹ™Ăsady na dochucenà – napĹ™Ăklad kakao, vlašskĂ© oĹ™echy ÄŤi vanilku.