HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Domácí lučina

Lučina je výhradním výrobkem z České republiky. Jedná se o smetanový termizovaný sýr. Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva. A v poslední době se roztrhl pytel s mnoha příchutěmi – bylinková, česneková, uzená atd. Lučina je bohatá na bílkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu a vápník. Je přirozeně bezlepková. Dá se použít jako prevence proti osteoporóze podpora redukční diety. Lučinu si s chutí namažte jen tak na chleba nebo z ní udělejte základní ingredienci pro lahodnou pomazánku. TIP: Lučinu si můžete připravit i doma, vyzkoušejte náš recept na domácí lučinu.

RECEPT
200 ml sójové smetany
500 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)

1. Vezmeme si větší mísu. Do ní vložíme síto, které do misky tak akorát pasuje a nechá mezírku na vykapání jogurtu.
2. Síto vysteleme čistou utěrkou a naplníme jogurtem smíchaným se smetanou.
3.Necháme při pokojové teplotě do druhého dne. Do síta nám odkape přebytečná voda a zbyde nám čistá lučina.