Domácà lučina
LuÄŤina je vĂ˝hradnĂm vĂ˝robkem z ÄŚeskĂ© republiky. Jedná se o smetanovĂ˝ termizovanĂ˝ sĂ˝r. Neobsahuje žádnĂ© konzervanty ani barviva. A v poslednĂ dobÄ› se roztrhl pytel s mnoha pĹ™ĂchutÄ›mi – bylinková, ÄŤesneková, uzená atd. LuÄŤina je bohatá na bĂlkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu a vápnĂk. Je pĹ™irozenÄ› bezlepková. Dá se pouĹľĂt jako prevence proti osteoporĂłze podpora redukÄŤnĂ diety. LuÄŤinu si s chutĂ namaĹľte jen tak na chleba nebo z nĂ udÄ›lejte základnĂ ingredienci pro lahodnou pomazánku. TIP: LuÄŤinu si mĹŻĹľete pĹ™ipravit i doma, vyzkoušejte náš recept na domácĂ luÄŤinu.
RECEPT
200 ml sójové smetany
500 g bĂlĂ©ho jogurtu (3,5 % tuku)
1. Vezmeme si vÄ›tšà mĂsu. Do nĂ vloĹľĂme sĂto, kterĂ© do misky tak akorát pasuje a nechá mezĂrku na vykapánĂ jogurtu.
2. SĂto vysteleme ÄŤistou utÄ›rkou a naplnĂme jogurtem smĂchanĂ˝m se smetanou.
3.Necháme pĹ™i pokojovĂ© teplotÄ› do druhĂ©ho dne. Do sĂta nám odkape pĹ™ebyteÄŤná voda a zbyde nám ÄŤistá luÄŤina.