Černý sypaný čaj
Černý čaj vzniká fermentací čajových lístků. Z pohledu Indů by to pro svůj barevný odstín byl spíš červený čaj. Vzhledem k tomu, že bez jakékoliv újmy vydrží až rok, se stal v Evropě čajem číslo 1. Pití čaje není jen společenská událost, ale rovněž prevence mnoha nemocí. Například je účinný proti vysokému tlaku, rakovině, infarktu či mrtvici díky vysokému množství flavonoidů. Rovněž pomáhá spalovat tuk, proto je vhodným doplňkem při boji s nadváhou. Díky kofeinu tělo dokáže stimulovat. Obsahuje třísloviny, katechiny a vitamín B1. K dosažení nejvyššího ozdravného účinku nakupujte černý čaj sypaný. Základní úprava: Intenzitu chuti regulujte množstvím čaje, které zelejete vařící vodou a necháte louhovat 1–3 minuty. Po více minutách se uvolňují třísloviny, které způsobují hořkou chuť a zdraví neprospívají.