![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli následně nakrájejte najemno, cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a bazalku nakrájejte nahrubo.
Vezměte si pánev a na středním plameni v ní rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Poté do pánve vložte cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.
Do pánve přidejte nakrájená cherry rajčátka a vše opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.
Do směsi v pánvi prolisujte česnek, přidejte rajčatový protlak, celý obsah pánve promíchejte a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni.
Do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky a 60 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a celou směs nechte zvolna vařit 9–10 minut.
Vypněte ohřev a do uvařené omáčky přidejte nakrájenou bazalku. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem a podávejte k libovolným těstovinám.
Hotovou omáčku můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny, anebo ji můžete až na 3–4 měsíce zamrazit.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními