HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli následně nakrájejte najemno, cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a bazalku nakrájejte nahrubo.

2

Vezměte si pánev a na středním plameni v ní rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Poté do pánve vložte cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.

3

Do pánve přidejte nakrájená cherry rajčátka a vše opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.

4

Do směsi v pánvi prolisujte česnek, přidejte rajčatový protlak, celý obsah pánve promíchejte a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni.

5

Do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky a 60 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a celou směs nechte zvolna vařit 9–10 minut.

6

Vypněte ohřev a do uvařené omáčky přidejte nakrájenou bazalku. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem a podávejte k libovolným těstovinám.

7

Hotovou omáčku můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny, anebo ji můžete až na 3–4 měsíce zamrazit.

TIP
Každou porci těstovin s omáčkou posypte cca 20 g strouhaného parmazánu.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu